Teilikorpi

Hautainhaikara


Virallinen nimi: Hautainhaikara Syntynyt, ikä: 22.04.2018, 8v
Rek.nro: VH18-018-0870 Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus, v¨ri: 157cm, prt Sukupuoli Tamma
Kasvattaja: Susiraja Omistaja: Enni, VRL-09601
Painotuslaji: Yleispainotus Koulutustaso: Helppo B, 100cm, helppo

Meriitit

20.06.2018 Suomenhevosten kantakirjatilaisuus 80p, KTK-I (R-suunta)

Luonnekuvaus

Kyllähän sen melkein tiesi, mitä siitä seuraa, kun hullaantuu varsamarkkinoilla nimeään myöten täysiveriseen susirajalaiseen. Olihan Hautainhaikara jo varsana mitä suloisin ja upeimman näköinen tammavarsa, mutta ei siltä ainakaan energiaa puuttunut. Sosiaalinenkin ilman muuta, aina kyljessä kiehnäämässä - tai ainakin niin kauan kuin muuta mielenkiintoista ei ollut näköpiirissä. Kakara on ehdottomasti lempinimensä ansainnut.

Hautainhaikara on varmasti yksi hienoimmista suomenhevostammoista, jonka olen nähnyt. Ei se ole ihan ylettömän iso, kuten muut viimeaikaiset tammahankintani, mutta rakennetta siltä löytyy, eikä kapasiteettikaan ole huonoimmasta päästä, vaikka varmaan se voisi olla vielä pykälän parempikin ratsu, jos se jaksaisi keskittyä edes puolet ajasta. Kakaraksi varsana ristitty tamma on kyllä hyvin ihmisystävällinen ja ottaa mielellään kontaktia, mutta onhan se nyt yksi sählä ja menettää kiinnostuksensa kaikkeen hyvin nopeasti.

Hoitotoimenpiteet sujuvat pääasiassa hyvin ja helposti. Kakara ei ole mitenkään tammamainen, vaan enemmänkin verrattavissa sylikoiraan, joka nauttii huomiosta ja pitkistä harjaushetkistä silloin kun aikaa on ja tamma on mieluiten sisällä. Ulkona harjatessa ja puunatessa kaikki ohi lentävistä perhosista alkaen tuntuu kiinnittävän tamman huomion ja saa sen innostumaan hetkessä. Kakara tulee myös hyvin toimeen muiden hevosten kanssa ja sen voikin laittaa samaan tarhaan oikeastaan kenen kanssa tahansa, sillä se löytää kyllä oman paikkansa hierarkiasta.

Kouluratsuna Kakara on ihan kohtalainen. Se on hieno ilmestys silloin, kun se tekee tismalleen sen mitä pyydetään, eikä sen liike varsinaisesti lopu kesken. Yleensä vaan tamman kiinnostus ei tunnu pysyvän sielällä millään ilveellä yllä. Lievä etupainoisuus on myös ongelma, jota sen kanssa on työstetty alusta asti. Eteenpäinpyrkimys on kohdillaan, eikä sitä tosiaan tarvitse pyytää eteen, päinvastoin pidätteille on luultavasti enemmän tarvetta. Helpot tehtävät Kakara suorittaa aika hyvätasoisella rutiinilla ja heikommallakin keskittymisellä, mutta yhtään haastavampien tehtävien kohdalla tamma tuntuu sotkeutuvan jalkoihinsa, kun keksittyminen liitelee jossain kentän yli lentävässä linnussa tai maneesin reunalla olevan ihmisen seuraamisessa.

Esteet ovat selkeästi enemmän tamman juttu. Esteiden ilmestyessä näköpiiriin tamma on aina intopiukeana lähdössä töihin ja se tuntuu suunnilleen hyppivän paikoillaan Keskittyminen on heti parempaa kuin koulua väännettäessä, mutta toisaalta vauhtikin tuntuu kaksinkertaistuvan, ellei tamman kanssa ole hereillä. Avut ja pidätteet eivät aina vain tunnu menevän perille ihan niin hyvin kuin toivoisi, jolloin esteradasta voi tulla ihan oikeasti pelkää sähellystä ja juoksemista. Tammalla on hyvä hyppytekniikka, mutta se on myös aika-ajoin varomaton hyppääjä, eikä se ole moksiskaan muutamasta alas kolhitusta puomista.
Maastoesteillä Kakara etenee vauhdikkaasti ja varmasti, mutta aina välillä huomio tuppaa kinnittymään enemmän ympärillä oleviin asioihin ja ympäristöön kuin siihen mitä pitäisi tehdä. Ratsastajan onkin hyvä olla maastossa tarkkana ja pyrkiä kiinnittämään tamman mielenkiinto takaisin radalla etenemiseen. Leppoisat maastolenkit ovat tamman kanssa mukavaa vaihtelua, sillä rauhallisessa tahdissa Kakara on oikein kiva maastoilukaveri, jonka kanssa ei tarvitse jännittää vaikka vastaan tulisi millaisia traktoreita tai autoja.

Sukutaulu ja -selvitys

i. Viikset Sutturalla
KTK-II
ii. Tammimetsän Pellavapää evm
sh, 155cm, rt
iii. Pellervo evm
iie. Nuttu Takussa evm
ie. Pihlan Suttu evm
sh, 159cm, tprt
iei. Yöjuoksija evm
iee. Yötaivaan Luonnos evm
e. Joutsensurma
sh, 153cm, prt
ei. Käsikähmä evm
sh, 157cm, m
eii. Käpälälauta evm
eie. Lankaliisa evm
ee. Joutsenlaulu evm
sh, 155cm, rt
eei. Jukuripää evm
eee. Joutsenkello evm

Jälkeläiset

o. Varsan nimi 00.00.2017 e. Vanhemman nimi Omistaja
o. Varsan nimi 00.00.2017 e. Vanhemman nimi Omistaja

Kilpailukalenteri

   Näyttelytulokset


07.05.2018 - NJ - Einfall - irtoSERT, pt. Welby

   KRJ-kouluratsastus - 0 sijoitusta joista nolla voittoa

1. 00.00.2017 Paikka Helppo B 0/00

21. 00.00.2017 Paikka Helppo B 0/00

   ERJ-esteratsastus - 00 sijoitusta, joista nolla voittoa

1. 00.00.2017 Paikka 100cm 0/30

21. 00.00.2017 Paikka 100cm 0/30

   KERJ-kenttäratsastus - 0 sijoitusta, joista 0 voittoa

1. 00.00.2017 Paikka Helppo 0/00

21. 00.00.2017 Paikka Helppo 0/00

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä